Efter attacken mot Ukraina har mer än 2 miljoner människor flytt och antalet ökar. UNHCR leder och samordnar arbetet med att hjälpa flyktingar inom Ukraina och i grannländerna. Clas Ohlson Foundation har tillsammans med Clas Ohlson AB beslutat att donera 250 000 kronor vardera till UNHCR, totalt en halv miljon kronor.

På plats i Ukraina tillhandahåller UNHCR, tillsammans med lokala partners, förnödenheter så som mat, filtar och sovsäckar. Organisationen identifierar också trygga platser, sprider information och underlättar familjeåterföreningar genom att registrera flyktingar.

I mottagarländerna hjälper UNHCR bland annat till att bygga mottagningscenter, tillhandahålla förnödenheter och samordna katastrofinsatser.

Donationer med dubbel effekt

Akelius Foundation har ingått ett generöst avtal med UNHCR där de har åtagit sig att fördubbla de pengar som UNHCR får in för Ukraina under mars månad.

Det innebär att Akelius stiftelse donerar 500 000 kronor extra till följd av donationerna från Clas Ohlson Foundation och Clas Ohlson AB.

Bistånd